Gommaar Gilliams - No Noon, No Midnight - Stadhuis Tongeren

Gommaar Gilliams - No Noon, No Midnight - Stadhuis Tongeren

Gommaar Gilliams - My Noon, My Midnight


Het Stadhuis | Stadhuisplein, Tongeren
5 augustus tem 13 augustus | 10u - 22u
Gratis

Met werk dat balanceert tussen abstractie en figuratie creëert Gommaar schijnbaar tijdloze scenario’s die tegelijk vertrouwd en fantastisch lijken: beelden die verschijnen als half herinnerde of ingebeelde herinneringen. Gekenmerkt door een gevoel van melancholie en verlangen, de dualiteit van dag en nacht en symbolen en motieven zoals regen, flora, vogels, zwanen, architectuur, sterren en manen. 

Voor MoMeNT toont Gommaar enkele imposante werken in een gloednieuwe monumentale opstelling, op maat van het zonet gerestaureerde stadhuis van Tongeren. Gommaar creëert hier niet zomaar een decor maar een wereld op zich in een installatie waar zijn thema’s als verlangen, dualiteit, verhaalvertelling, melancholie, spel en tijdloosheid verweven zijn en in relatie met elkaar worden gebracht.

Naast de omvang van de installatie wordt de toeschouwer overvallen door een zintuiglijke sensatie en een gevoel van intimiteit. Het reikhalzende verlangen naar aanraking dat het werk van Gommaar kenmerkt wordt versterkt door de algehele ervaring. Met slechts enkele universeel herkenbare motieven, in een zachte, haptische omlijsting, creëert hij een wereld van ideeën, dagdromen en contemplatie. Dit niet te missen werk nodigt de toeschouwer uit om één te worden met de bijzondere wereld die hier tot leven wordt gewekt.

Ben Martens cureert de tentoonstelling van zijn mentor en oud-leraar Gommaar Gilliams.